Žandarmerija

Odjeknuo dolazak Žandarmerije: U Aleksincu i zvanično nova baza niškog odreda

Prostor nekadašnje aleksinačke kasarne „Deligrad”, koji je već više od decenije zjapio prazan, danas je i zvanično dobio nove stanare – pripadnike Odreda niške žandarmerije, čija će nova baza ubuduće biti smeštena na ovoj adresi. Odred žandarmerije u Aleksinac je stigao gromoglasno, uz zvuke helikoptera, pucnjavu i eksploziju. Polučasovno demonstriranje spremnosti i sposobnosti ove policijske jedinice, pratio je veliki broj zvaničnika predvođenih potpredsednikom Vlade i ministrom policije Nebojšom Stefanovićem i komandantom Žandarmerije Dejanom Lukovićem. Taktičko-pokazne vežbe žandarmeraca posebno su oduševile najmlađe sugrađane koji su bili najbrojniji na današnjem skupu.

Ministar policije Nebojša Stefanović, istakao je da je ovo jedan od najznačajnijih infrastrukturnih objekata koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova finansiralo u prethodnih nekoliko godina.

‒ Ova baza raspolaže sa oko 17 hektara površine, rekonstruisano je do sada oko 4.300 kvadrata prostora koji će oni koristiti i pored dela za smeštaj komande uređen je jedan deo logistike, ambulante i restorana u kojima će boraviti naši ljudi – rekao je Stefanović. 

Žandarmerija

Ministar se zahvalio i lokalnoj samoupravi na, kako je rekao, toplom i ljudskom dočeku.

‒ Od prvog dana kada smo počeli da razgovaramo o ovoj novoj bazi imali smo podršku i razumevanje. Nadam se da će žandarmerija ovde, gde je pronašla svoj novi dom, imati punu podršku u budućnosti i građana Aleksinca, a da će boravak žandarmerije u Aleksincu biti nešto zbog čega će građani biti itekako zadovoljni – naglasio je ministar. 

„Dragi naši Aleksinčani, mi smo od danas vaši sugrađani. Od danas ovaj odred i celu Žandarmeriju smatrajte svojom jedinicom”, poručio je okupljenima komandant Žandarmerije, general policije Dejan Luković.

‒ Znajte da ćemo mi svakodnevno biti tu da brinemo o vašoj bezbednosti i molim vas da nam pružite podršku i da od sada zajednički čuvamo i gradimo naš Aleksinac. Draga deco, nadam se da ćemo vrlo brzo nekog od vas videti u uniformi žandarmerije i predati mu najvažniji i najsvetiji zadatak, a to je da voli i štiti našu Srbiju – rekao je komandant. 

Žandarmerija

Odred niške žandarmerije, nakon osamnaest godina rada u neadekvatnim uslovima, ovim preseljenjem najzad je dobio svoj prostor. Po rečima komandanta Lukovića, posle završetka treće, poslednje faze ovog projekta, koja će se realizovati iduće godine, baza će u potpunosti biti prilagođena nameni, zadacima i potrebama jedinice.

‒ Odred žandarmerije u Nišu poneo je veliki deo tereta teškog i odgovornog posla koji svi mi obavljamo, prošao kroz velika iskušenja izvršavajući sve zadatke koje je pred njega postavila država i dokazao svoju odanost našim građanima u Republici Srbiji. Pripadnici ovog odreda nisu birali ni odbijali zadatke i svojim dugogodišnjim časnim i poštenim profesionalnim radom zaslužili su konačno rešenje koje je svih ovih godina otežavalo njihov rad i funkcionisanje odreda – istakao je Luković. 

Zvaničnom otvaranju baze žandarmeraca prisustvovali su i državni sekretari, pomoćnici ministra, direktor policije, načelnici uprava, komandanti jedinica, kao i predstavnici lokalne samouprave i Srpske pravoslavne crkve.

Žandarmerija

Više fotografija možete naći na Fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

18 − 17 =