Nenad Stanković

Председник Станковић на почетку скупштинског заседања: Ускоро завшетак великих пројеката

Крајем ове и почетком наредне године Алексинац ће добити неколико значајних објеката, који су ушли у завршну фазу изградње. Реч је о згради Центра за социјални рад и Пољопривредној школи „Шуматовац”, која ће најзад добити свој објекат, а за неколико дана очекује се и крај радова на шеталишту у главној улици. О овим значајним инвестицијама је данас говорио председник општине Алексинац Ненад Станковић на почетку скупштинског заседња, које је у току, а једна од главних тачака је усвајање буџета за наредну годину.

По речима Станковића, радови на изградњи објекта Центра за социјални рад у Буцековој улици, који су почели на пролеће, ускоро би требало да буду завршени, како је и предвиђено пројектом.

̶ Објекат је изграђен онолико колико је то пројектом предвиђено. Радови су у завршној фази. Иначе грађевински рокови за завршетак радова су у првим данима јануара и онолико колико сам упознат мислим да и ту радови теку планираном динамиком – рекао је Станковић, подсећајући да нову зграду Центра за социјални рад финансира Општина. 

Јануара месеца ће бити завршена и изградња објекта Пољопривредне школе, која ће се након тога преселити на нову локацију на Војничком путу.

̶ Када радови буду завршени сам објекат школе ће бити грађевински потпуно готов, преостаје једино опремање објекта инвентаром и уређење простора око школе.

Председник је још једном потврдио да ће радови на уређењу пешачке зоне и изградњи трга у центру града бити завршени пре рока. По његовим речима, након тога преостаје још да се уради технички пријем и уклоне уочени недостаци.

Говорећи о активностима између две седнице први човек општине подсетио је одборнике и да се приводе крају радови на санацији водопропуста у селу Копривница, који је претрпео велику штету након невремена. Како је објаснио, преостало је још да се уреди корито испод и изнад водопропуста. Додао је и да је изабран извођач радова за санацију клизишта на локалном путу Катун-Липовац.

Као значајне пројекте, Станковић је навео и изградњу Балон сале, као и Бањског друма и реконстуркцију дела пута до Бованског језера. Подсетио је и да је у међувремену касарна „Делиград” добила нове станаре, одред нишке Жандармерије. Поред тога, на овом простору Министарство унутрашњих послова општини је уступило три и по хектара земљишта без накнаде. Станковић је истакао да је овај простор веома користан и да би могао бити употребљен за различите намене.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 − three =