Norveška

Predsednik Aleksinca otvorio skup „Norveška za vas”

U Aleksincu je danas održan skup koji je posvećen saradnji Kraljevine Norveške sa Srbijom odnosno nerazvijenim područjima naše zemlje, i projektima koji su realizovani uz pomoć donacija ove skandinavske zemlje. Pored predsednika Aleksandra Vučića koji je nakon zvaničnog obraćanja napustio Aleksinac, današnjem sastanku prisustvovao je i ambasador Norveške Anre Sans Bjornstad, ministri u Vladi Republike Srbije i predstavnici 91 lokalne samouprave koje su obuhvaćene projektom „Norveška za vas”.

Nenad Stanković Današnji skup u Aleksincu otvorio je predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković, koji je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što je, kako je rekao, Aleksincu ukazana velika čast organizovanjem skupa na tako visokom nivou.

Predsednik opštine domaćina istakao je i da je Aleksandar Vučić posećivao Aleksinac više nego svi predsednici naše države, kako god se ona zvala, u poslednjih sto godina.

‒ Ta činjenica sama po sebi govori dovoljno, a ja bih izneo još jedan podatak malo poznat mnogima, naš predsednik Aleksandar Vučić odlično poznaje i seosko područje na teritoriji opštine Aleksinac – dodao je Stanković.

Stanković se ovom prilikom zahvalio i ambasadi Kraljevine Norveške i njegovoj ekselenciji na projektima koji su uz pomoć ambasade i UNOPS-a realizovani poslednjih godina i dodao da je aleksinačka lokalna samouprava zainteresovana da podiže nivo saradnje na tom području.

Nenad Stanković

O projektima koje je aleksinačko Društvo za razvoj kreativnosti sprovelo uz finansijsku pomoć Kraljevine Norveške govorila je stručni saradnik u ovom udruženju Snežana Živadinović. Takođe, mimo zvaničnog rasporeda na skupu su govorili i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković i predsednik opštine Bosilegrad Vlada Zaharijev.
Sastanak „Norveška za vas” završen je do 14 sati, a na kraju su se obratili i ministri, Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ten − 9 =