Šetalište

Pre nego što krenete u nabavku: Raspitajte se o radnom vremenu

U skladu sa merama koje su preduzete u cilju suzbijanja širenja korona virusa, pre svega, vremenskim ograničenjem kretanja i poštovanjem broja osoba u objektu, skoro sve trgovine, banke i drugi objekti koji imaju pravo na rad prilagodili su svoje radno vreme. Zato ako krenete, a mi vam savetujemo da to činite samo kada je neophodno i da dobro isplanirate svoje kretanje kako biste se što manje zadržavali van svog doma, raspitajte se o radnom vremenu objekta za čijim uslugama imate potrebe.

Što se tiče trgovina, dve samousluge koje pripadaju trgovinskim mrežama „Idea” i „Zlatan trag” rade do 15 sati, „Jagodnjak” do 16, a i veći broj drugih trgovina je otvoren do četiri sata popodne. Naša preporuka je da sve planirano obavite do 15 sati. Većina banaka radi do 13 sati, a ima i onih koje svoj rad završavaju u 14 i 15 časova. Sličnog radnog vremena su i zdravstvene apoteke.

U Poštu odite do 14 časova, do kada je i njeno radno vreme. Ako želite da račun za utrošenu električnu energiju platite na šalteru Elektrodistribucije, onda tu mogućnost imate do 12 sati. Posle toga vrata ovog preduzeća su zatvorena.

Da li zbog hladnijeg vremena, ozbiljnosti situacije ili pak što su građani obavili prethodnih dana veće kupovine, danas je primetan manji broj ljudi u radnjama i na ulicama. Izuzetak su banke i objekti gde se na trenucima prodaje zaštitna oprema, pre svega maske, ispred kojih se formira red.

Poštanska

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

9 + nine =