Poštujte izolaciju, da ne biste imali vožnju za Pirot

Da nepoštovanje mera Vlade Srbije čiji je cilj suzbijanja virusa korona koji se odnose na zabranu kretanja starijih osoba, kao i svih lica u određenom vremenskom periodu, mogu da vas skupo koštaju pokazuju i današnja dešavanja u gradu. Iako je opšta ocena, koja se mogla čuti i na današnjoj sednici Štaba, „da građani ne krše drastično ove mere”, ipak ima pojedinaca koji olako shvataju celu situaciju i sebi dozvoljavaju bahato ponašanje nehajući previše za ova ograničenja.

Tu sreću, ili bolje reći nesreću, danas su okušala i dva starija sugrađana u javnosti dobro poznata kao ljudi koji su upućeni u sva gradska dešavanja i često jutarnju kaficu ispijaju u baštama glavne ulice. Iako ovih dana neformalno im je navodno nagovešteno da mogu imati neprilike, oni su nastavili sa takvim ponašanjem, a već su premašili 65-tu godinu života.

Negde oko 8 sati slučajni prolaznici su mogli da vide tu istu gospodu kako u pratnji policijskih službenika odlaze u policijsku stanicu. Kako nezvanično saznajemo, sprovedena je sva zakonski propisana procedura i preduzete određene kaznene mere. To samo pokazuje da je vrag odneo šalu i da nema zaštićenih, pa je neophodno da svako od nas povede računa o sopstvenom ponašanju. U suprotnom kako se najavljivalo, a već se i primenjuje za neposlušne, najverovatnije sledi vožnja do Pirota, gde je određen centar za bahate i one koji ne žele da se povinuju donetim merama od strane nadležnih organa. Da li je to besplatna vožnja nismo baš sigurni i verovatno ta usluga višestruko više košta od najluksuznijeg taksija.

Inače u Pirotu, je jedan od tri karantina u Srbiji za nesavesne građane koji ne poštuju kućni karantin. Drugi je u Vršcu i treći u Požarevcu.

I da rezimiramo, bez obzira šta mi o nečemu mislimo i da li su izrečene mere „opravdane ili neopravdane” one moraju da se poštuju. One su donete od nadležnih organa koji najviše snose odgovornost za stanje u društvu i zdravlje nacije. Obično kako biva, oni koji se najviše protive određenim propisima, u slučaju nepovoljne situacije prvi okrivljuju institucije i organe ove države za takvo stanje.

Zato iskažimo međusobno jedinstvo i solidarnost, a posle kada prođe ova kolektivna nedaća oko virusa, biće vremena i prilika da jedni drugima kažemo i lepe i loše reči.

 

Jedan komentar

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × 5 =