Mali fudbal

„Poludeše” za mali fudbal

Ovogodišnje prijavljivanje za učešće aleksinačkih seoskih naselja u Olimpijskim seoskim igrama nagovestilo je da će jedan sport biti daleko najinteresantiji za tamošnje mlade. I dok se za ostale discipline prijavljivalo po nekoliko ekipa, za nadmetanje u malom fudbalu bila je zainteresovana čak 21 mesna zajednica! Tolika opsesija ovom igrom iznenadila je dugogodišnje učesnike, pa je jedan od njih prokomentarisao pola u šali, pola u zbilji sledećim rečima „Poludeše, bre, za ovaj mali fudbal”.

Prva nadmetanja u ovom sportu počela su sinoć u Katunu u okviru grupe A. Učestvovale su ekipe domaćina, zatim Dobrujevca, Draževca, Lipovca i Gornjeg Krupca. Mečevi su bili dosta uzbudljivi i neizvesni, a posebno finalna utakmica u kojoj su megdan podelile prve komšije – Dobrujevac i Katun. U regularnom toku meč je završen bez pobednika – 2:2, u produžecima nije bilo golova, a na penal-ruletu više sreće imali su Dobrujevčani koji su postigli jedan gol i u ukupnom skoru trijumfovali sa 3:2.

Mali fudbal

Već sutra takmičenje se nastavlja u Radevcu. Kako je najavljeno, osim domaćina, u grupi D takmičiće se Krušje, Jakovlje, Gredetin, Donji Adrovac i Gornji Ljubeš. Prva utakmica počinje u 18 sati.

Domaćin grupe C je Mesna zajednica Tešica, koja će u petak od 18 sati ugostiti ekipe Bankovca, Loćike, Vrćenovice i Prćilovice.

Takmičenje uokviru B grupe održaće se u nedelju u Rutevcu od 18 sati. Osim Rutevčana za nadmetanje su prijavljene ekipe mesnih zajednica Aleksinački Rudnik, Bobovište, Vukašinovac i Kraljevo.

Finalna takmičenja u malom fudbalu održaće se u nedelju, 7. jula, na Aleksinačkom Rudniku od 18 sati. Takmičiće se pobednici kvalifikacionih grupa, a apsolutni pobednik predstavljaće aleksinačku opštinu u finalu Olimpijskih seoskih igara Srbije, 14. septembra u Boljevcu.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × five =