Podeljene nagrade najuspešnijim studentima

U organizaciji Kancelarije za mlade opštine Aleksinac juče je po peti put održana dodela nagrada najuspešnijim studentima sa teritorije naše opštine. Ovom prilikom, 86 studenta dobila su po tablet računar koje su im uručili predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković i načelnik Opštinske uprave Dejan Milošević.

‒ Što se tiče lokalne samouprave i naše države Republike Srbije vi ste najbolje što imamo, vi ste aleksinačka reprezentacija. Nikad nemojte da zaboravite narod kome pripadate i državi kojoj pripadate. Može karijera da nas odvede svuda po čitavom svetu, ali tamo gde nam je zavičaj, tamo gde je naš dom, to intelektualci ne smeju nikad da zaborave. Jedan narod je završio svoju priču onda kada ga se njegovi intelektualci odreknu i nemojte to nikad da činite. Negujte narodne vrednosti. Lepo je čitati latinicu, ali ćirilica mora da se zna. Lepo je slušati koncerte savremene muzike, ali naša narodna muzika je proizašla iz duše ovog naroda više stotina godina unatrag i ne smemo ni da je napustimo, ni da je izdamo. Treba da je poštujemo i da je volimo. Volite svoju državu, volite svoj narod i to nemojte nikada u životu da zaboravite ‒ poručio je okupljenim studentima predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković.

Nagrade, u vidu tablet računara, dobili su studenti koji se školuju na državnim univerzitetima, čije se školovanje finansira iz državnog budžeta, a čija je prosečna ocena u školskoj 2017/18 godini bila preko devet.

Više fotografija možete pogledati na Fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

18 − 17 =