Подељене награде најуспешнијим студентима

У организацији Канцеларије за младе општине Алексинац јуче је по пети пут одржана додела награда најуспешнијим студентима са територије наше општине. Овом приликом, 86 студента добила су по таблет рачунар које су им уручили председник општине Алексинац Ненад Станковић и начелник Општинске управе Дејан Милошевић.

‒ Што се тиче локалне самоуправе и наше државе Републике Србије ви сте најбоље што имамо, ви сте алексиначка репрезентација. Никад немојте да заборавите народ коме припадате и држави којој припадате. Може каријера да нас одведе свуда по читавом свету, али тамо где нам је завичај, тамо где је наш дом, то интелектуалци не смеју никад да забораве. Један народ је завршио своју причу онда када га се његови интелектуалци одрекну и немојте то никад да чините. Негујте народне вредности. Лепо је читати латиницу, али ћирилица мора да се зна. Лепо је слушати концерте савремене музике, али наша народна музика је произашла из душе овог народа више стотина година унатраг и не смемо ни да је напустимо, ни да је издамо. Треба да је поштујемо и да је волимо. Волите своју државу, волите свој народ и то немојте никада у животу да заборавите ‒ поручио је окупљеним студентима председник општине Алексинац Ненад Станковић.

Награде, у виду таблет рачунара, добили су студенти који се школују на државним универзитетима, чије се школовање финансира из државног буџета, а чија је просечна оцена у школској 2017/18 години била преко девет.

Више фотографија можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two + nineteen =