Šetalište

Počelo popločavanje šetališta

Nakon skidanja starog sloja asfalta i postavljanja novih kanalizacionih cevi, tri meseca od početka rekonstrukcije vidljivi su obrisi novog aleksinačkog šetališta. U ovoj zoni grada danas je počelo postavljanje granitnih ploča, koje će se prostirati duž cele pešačke zone i u delovima susednih ulica Taušanovićeve i Drakčeta Milovanovića.

Šetalište Rekonstrukcija aleksinačkog šetališta u delu glavne ulice Knjaza Miloša počela je krajem maja meseca, kada je konzorcijum firmi predvođen niškim „Angusom” uveden u posao. Od tada je urađen veliki deo radova na samom kolovozu i trotoarima, a nedavno su počeli radovi i na pomenutim, susednim dvema ulicama.

Aleksinčani su ovoga leta umesto kafenisanja i odmora u pešačkoj zoni grada morali da se dovijaju na različite načine u pronalaženju hlada i mirnog mesta za druženje i odmor. Iako se čini da su već naviknuti da prolaze lavirintom i iskopanim uzanim prolazom između ograde gradilišta i lokala u pešačkoj zoni, ipak svi sa nestrpljenjem očekuju kraj radova.

A prema projektnom planu završetak bi trebalo da se nazire krajem godine. Rok za rekonstrukciju šetališta je 210 dana, odnosno oko sedam meseci. Ipak sve zavisi od vremenskih uslova, jer su završni radovi predviđeni za mesece kada je teško očekivati povoljne vremenske uslove.

Finansijeri radova su Ministarstvo privrede i Opština Aleksinac, a ukupna vrednost rekonstrukcije iznosi 178 miliona dinara.

Pešačka

 

Jedan komentar

  1. Od jutros pocelo I rasturanje jer ništa nije valjalo jenda policčca viša druga niža… katastrofa, a završiće ga sledeće godine ovom brzinom rada… bar da ima jedno jedino mesto da se predje ulica…

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × five =