Šetalište

Почело поплочавање шеталишта

Након скидања старог слоја асфалта и постављања нових канализационих цеви, три месеца од почетка реконструкције видљиви су обриси новог алексиначког шеталишта. У овој зони града данас је почело постављање гранитних плоча, које ће се простирати дуж целе пешачке зоне и у деловима суседних улица Таушановићеве и Дракчета Миловановића.

Šetalište Реконструкција алексиначког шеталишта у делу главне улице Књаза Милоша почела је крајем маја месеца, када је конзорцијум фирми предвођен нишким „Ангусом” уведен у посао. Од тада је урађен велики део радова на самом коловозу и тротоарима, а недавно су почели радови и на поменутим, суседним двема улицама.

Алексинчани су овога лета уместо кафенисања и одмора у пешачкој зони града морали да се довијају на различите начине у проналажењу хлада и мирног места за дружење и одмор. Иако се чини да су већ навикнути да пролазе лавиринтом и ископаним узаним пролазом између ограде градилишта и локала у пешачкој зони, ипак сви са нестрпљењем очекују крај радова.

А према пројектном плану завршетак би требало да се назире крајем године. Рок за реконструкцију шеталишта је 210 дана, односно око седам месеци. Ипак све зависи од временских услова, јер су завршни радови предвиђени за месеце када је тешко очекивати повољне временске услове.

Финансијери радова су Министарство привреде и Општина Алексинац, а укупна вредност реконструкције износи 178 милиона динара.

Pešačka

 

Један коментар

  1. Od jutros pocelo I rasturanje jer ništa nije valjalo jenda policčca viša druga niža… katastrofa, a završiće ga sledeće godine ovom brzinom rada… bar da ima jedno jedino mesto da se predje ulica…

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + 3 =