Počela sa radom renovirana ambulanta u Tešici

Građanima kojima se zdravstene usluge pružaju u tešičkoj ambulanti od danas su na raspolaganju potpuno renovirane prostorije sa savremenim uređijama za grejanje i hlađenje. Danas je ovaj zdravstveni objekat i svečano pušten u rad. Prvi utisci su impozantni.

Novi podovi, sanitarija, pločice uz novine, kada su u pitanju naši prostori, hlađenje i grejanje uz pomoć toplotne pumpe koja višestruko štedi električnu energiju. U prostorijama je prijatnih 22 stepena što će pacijentima prijati dok obave preglede i ostale zdravstvene usluge.

‒ Ovo je prva ovakva ambulanta na teritoriji opštine, za nekih nedelju dana počinje uvođenje ovakvog sistema grejanja i hlađenja na bazi toplotne pumpe i u ambulanti u Žitkovcu. Kao što vidite, ovde je dobar deo opreme potpuno nov, tek ponešto je ostalo staro tako da oni koji rade u ovoj ambulanti zaista imaju jedan od najmodernijih objekata u Srbiji ‒ napomenuo je dr Rodoljub Živadinović, direktor Doma zdravlja, obavestivši prisutne da je sve te radove na renoviranju i tešičke i žitkovačke ambulante finansirala u potpunosti opština Aleksinac.

Da bi ambulanta u Tešici imala današnji izgled bilo je potrebno izdvojiti milion i 760 hiljada dinara i prema rečima dr Živadinovića, ovo je niža cena postignuta na tenderu od prvobitno očekivane.

 

Predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković, pozdravljajući prisutne je izrazio zadovoljstvo što vidi jednu ovako lepo sređenu ambulantu i što je novac izdvojen iz budžeta za Dom zdravlja iskorišćen namenski za stvaranje boljih uslova za lečenje građana, a i za za bolje uslove rada zaposlenih.

‒ To je lepa ideja da se reonske ambulante na terenu ovako opremaju i mislim da sa tim nećemo da stanemo. Verujem da će direktor raditi na tome i dalje, bez obzira na statusnu sudbinu Doma zdravlja od 1. januara. Zakonodavac je predvideo mogućnost da lokalna samouprava može i dalje finansijski da pomaže zdravstveni sektor. Mi ćemo svakako u nekoj meri to koristiti kada je reč o Domu zdravlja i Opštoj bolnici ‒ kazao je Stanković, koji je predvodio delegaciju lokalne samouprave u kojoj je bio i njegov zamenik Čedomir Rakić.


Novi ambijent za rad prijaće i zdravstvenim radnicima.

‒ Svakako da smo sa ovim renoviranjem dobili prostor koji je vrlo lep i prijatniji za rad, tehnički mnogo opremljeniji, tako da ćemo imati mnogo bolje uslove za rad. Samim tim i naši pacijenti će biti mnogo zadovoljniji uslovima. Smatram da ćemo pružiti kvalitetnu uslugu u narednom periodu ‒ poručila je dr Jelena Stevanović, koja trenutno radi u ovoj ambulanti.


 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

10 + seven =