Počela „Nedelja ruskog filmaˮ u Žitkovcu

Projekcijom filma „Admiralˮ, sinoć je u sali Mesne zajednice u Žitkovcu otvorena „Nedelja ruskog filmaˮ, koju organizuju Udruženje stvaralaca u kulturi „Zavičajˮ iz Žitkovca i Umetnički klub „Raskovnikˮ iz Smedereva uz tehničku podršku Centra za kulturu i umetnost.

Film „Admiralˮ donosi neverovatnu priču o sudbini i ljubavi admirala Aleksandra Kolčaka u vreme raspada ruske imperije i građanskog rata.

Pre projekcije, prisutne su pozdravili Dragiša Marković, predsednik USUK „Zavičajˮ i Miroslav Mišel Boltres ispred Umetničkog kluba „Raskovnikˮ, a rusku pesmu „Kaćušaˮ otpevala je profesorka Ljiljana Gligorijević.

‒ „Nedelju ruskog filmaˮ organizujemo u okviru obeležavanja godišnjice smrti Nikolaja Nikolajeviča Rajevskog. Filmovi koji su na repertoaru do sada su prikazani u Smederevu, Pančevu, Kovinu, Zrenjaninu, Beogradu, Novom Sadu i Vlasotincu. Želim da ove nedelje istinski uživate u savremenim ostvarenjima ruske kinematografije ‒ poručio je Miroslav Boltres.

„Nedelja ruskog filmaˮ trajaće do subote, 31. avgusta, a večeras od 20 sati na programu je film „Ostrvoˮ iz 2006. godine.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 − 9 =