Počela likovna radionica za decu

Kao rezultat nedavno završenog likovnog konkursa Centra za kulturu i umetnost „Kulturna baština mog kraja” danas je u Pres centru održana prva u nizu likovnih radionica, namenjena samim učesnicima konkursa, kao i svoj zainteresovanoj deci iz osnovnih i srednjih škola. Radionice će voditi Vesna Dimitrijević, master likovnih umetnosti, a koordinator je Marko Miladinović, organizator Centra za kulturu i umetnost. Vesna Dimitrijevic

‒ U osnovnoj školi postoje određena pravila, gde plan i program prosto moraju da se izvršavaju. Naravno to deca u većini slučajeva ne vole, ali takav je plan i program likovne kulture ‒ kaže Vesna Dimitrijević i dodaje da će ove radionice biti suprotnog karaktera, gde će polaznicima u potpunosti biti dozvoljena sloboda da kroz razne likovne tehnike i teme i uz potpunu podršku nastavnika iskažu sebe, da međusobno komuniciraju i analiziraju radove.

Prva radionica imala je za cilj upoznavanje dece sa predavačem, kao i crtanje na slobodnu temu, ali i edukativne savete u vezi sa crtanjem određenih predmeta i likova.

‒ Radionice će se održavati dva puta nedeljno, najverovatnije vikendom. Svako ko hoće da dođe i učestvuje, neka se slobodno javi u galeriji Doma kulture, dobrodošao je ‒ poručuje Vesna.

Likovna radionica

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twelve − 3 =