MUP

Po nova dokumenta na šalterima MUP-a

Od danas šalteri MUP-a ponovo rade. Na njima građani mogu podneti zahteve za izdavanje ličnih dokumenata i obaviti druge poslove, stoji u saopštenju MUP-a.

Građani će ponovo moći da obave poslove prijave prebivališta i boravišta, podnesu zahtev za izdavanje ličnih karata, pasoša, vozačkih dozvola, registracije vozila, oružja, državljanstva, kao i da podignu ta dokumenta.

Uprava za upravne poslove preporučuje građanima da zahteve za prvu registraciju i promenu vlasništva vozila, promenu podataka upisanih na saobraćajnoj dozvoli i druge zahteve u vezi sa registracijom vozila, policijskim stanicama i upravama šalju preporučenom poštom. Spisak dokumentacije potrebne za ove poslove građani mogu naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova. Uz dokumentaciju je potrebno dostaviti i kontakt telefon podnosioca zahteva. Preko njega će podnosilac biti obavešten o terminu za uručenje dokumenata, kažu iz MUP-a.

U vezi sa registracionim nalepnicama za vozila upisana u jedinstveni registar, Uprava za upravne poslove ističe da će se one, do 1. jula, izdavati isključivo na tehničkom pregledu vozila.

Lične karte i pasoši, kojima je istekao rok važenja za vreme vanrednog stanja, važiće do okončanja postupaka i donošenja odluka po zahtevima za izdavanje ličnih dokumenata, koji budu podneti u roku od 30 dana od prestanka vanrednog stanja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da je prilikom posete policijskim upravama i stanicama potrebno poštovati propisane mere zaštite.

 

Jedan komentar

  1. “Lične karte i pasoši, kojima je istekao rok važenja za vreme vanrednog stanja, važiće do okončanja postupaka i donošenja odluka po zahtevima za izdavanje ličnih dokumenata, koji budu podneti u roku od 30 dana od prestanka vanrednog stanja”, MOLIM VAS PREVEDITE NA SRPSKI JEZIK OVAJ PASUS, DA VAS SVI RAZUMEMO…?!!!

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

13 + 6 =