MUP

По нова документа на шалтерима МУП-а

Од данас шалтери МУП-а поново раде. На њима грађани могу поднети захтеве за издавање личних докумената и обавити друге послове, стоји у саопштењу МУП-а.

Грађани ће поново моћи да обаве послове пријаве пребивалишта и боравишта, поднесу захтев за издавање личних карата, пасоша, возачких дозвола, регистрације возила, оружја, држављанства, као и да подигну та документа.

Управа за управне послове препоручује грађанима да захтеве за прву регистрацију и промену власништва возила, промену података уписаних на саобраћајној дозволи и друге захтеве у вези са регистрацијом возила, полицијским станицама и управама шаљу препорученом поштом. Списак документације потребне за ове послове грађани могу наћи на сајту Министарства унутрашњих послова. Уз документацију је потребно доставити и контакт телефон подносиоца захтева. Преко њега ће подносилац бити обавештен о термину за уручење докумената, кажу из МУП-а.

У вези са регистрационим налепницама за возила уписана у јединствени регистар, Управа за управне послове истиче да ће се оне, до 1. јула, издавати искључиво на техничком прегледу возила.

Личне карте и пасоши, којима је истекао рок важења за време ванредног стања, важиће до окончања поступака и доношења одлука по захтевима за издавање личних докумената, који буду поднети у року од 30 дана од престанка ванредног стања.

Министарство унутрашњих послова истиче да је приликом посете полицијским управама и станицама потребно поштовати прописане мере заштите.

 

Један коментар

  1. “Lične karte i pasoši, kojima je istekao rok važenja za vreme vanrednog stanja, važiće do okončanja postupaka i donošenja odluka po zahtevima za izdavanje ličnih dokumenata, koji budu podneti u roku od 30 dana od prestanka vanrednog stanja”, MOLIM VAS PREVEDITE NA SRPSKI JEZIK OVAJ PASUS, DA VAS SVI RAZUMEMO…?!!!

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 2 =