aleksinac

Osnovna muzička škola “Vladimir Đorđević” sutra proslavlja pola veka postojanja

Učenici i nastavnici Osnovne muzičke škole „Vladimir Đorđević“ u Aleksincu sutra će nizom aktivnosti proslaviti značajni jubilej – pola veka postojanja ove vaspitno-obrazovne ustanove. Tim povodom u 17 časova u Galeriji 1 Centra za kulturu i umetnost biće predstavljena monografija o školi autora aktuelnog direktora, magistra Marka Jelenića. O knjizi će govoriti sam autor, recenzenti, kao i profesor istorije Zoran Stevanović, jedan od najpoznatijih savremenih hroničara aleksinačkog podneblja.

Svečana akademija zakazana je je za 18 časova, a počeće promotivnim filmom o istorijatu škole. Nakon toga biće odigrana kratka predstava po tekstu sestre Vladimira Đorđevića, Drage Đorđević Janković. Ovaj komad, koji je pronađen u arhivi Aleksinačke biblioteke, prvi put će biti izveden pred publikom.

I ove godine neće izostati svečani koncert učenika i zaposlenih, a njima će se na sceni priključiti i gosti iz Beograda i Jagodine, kao i nekadašnji učenici i nastavnici aleksinačke škole koji uspešno grade muzičku i univerzitetsku karijeru u zemlji i inostranstvu.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

11 − 2 =