Jovan Živić na čelu Ženskog rukometnog kluba “Aleksinac”

Na vanrednoj sednici Skupštine Ženskog rukometnog kluba „Aleksinac“, koja je održana u utorak, izabrano je novo rukovodstvo, kao i novi upravni i nadzorni odbor. Novi predsednik kluba je Jovan Živić, koji je na toj funkciji nasledio razrešenog Dragana Jovanovića.

U razgovoru za Radio Aleksinac Živić napominje da će prioritet kluba u narednih mesec dana biti promovisanje rukometa među školskom decom, upis novih članova i podmlađivanje ekipe, a devojčice bi, uz podršku iskusnijih igračica, bile okosnica budućeg tima.

– Prioritet u narednom periodu biće učlanjenje što više devojaka, to jest učenica iz osnovnih i srednjih škola sa teritorije naše opštine. Akcenat će biti na mladim kategorijama, a igračice koje su već aktivne će pomoći u radu sa mladima. Biće tu i nekoliko profesora fizičke kulture iz aleksinačkih škola koji će nam pomoći u animiranju i učlanjenju igračica – navodi naš sagovornik.

Živić se nada finansijskoj pomoći lokalne samouprave i opštinskog sportskog saveza u borbi za opstanak, a prve utakmice mlade rukometašice mogle bi da odigraju već naredne jeseni.

– Planiramo do Nove godine da završimo upis novih članica da bismo formirali knjigu članova i aplicirali kod opštine za sredstva za 2017. godinu. Iako klub ne može da počne da se takmiči pre jeseni 2017. godine, učestvovaćemo u Ligi mladih, koja postoji na teritoriji Niškog regiona. Već sam stupio u kontakt sa ljudima iz Niša koji će nam pomoći, a imaćemo verovatno i neke pripreme preko leta, do početka sezone, a to je septembar, oktobar 2017. godine – dodaje Živić.

S obzirom na to da je Strategijom razvoja sporta do 2020. godine akcenat stavljen na razvoj ženskog sporta, u našoj opštini te aktivnosti biće sprovedene i preko Ženskog rukometnog kluba „Aleksinac“.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + eight =