OSIS: Aleksinčanima devet medalja

Na 46. po redu Olimpijskim seoskim igrama, koje su u subotu održane u Boljevcu, ekipe i pojedinci sa područja opštine Aleksinac osvojili su devet medalja.

Najsjajnijim odličjem okitili su se basketaši koji su predstavljali Mesnu zajedicu Gornji Ljubeš, atletičar Marko Nikolić i kros ekipa sa Aleksinačkog Rudnika. Srebrne medalje izborio je atletičar Dušan Cvetković i ženska ekipa u pikadu Mesne zajednice Tešica, dok su bronzane medalje pripale stonoteniserima i višebojcima iz Loćike, stonoteniserkama iz Velikog Drenovca i fudbalskoj ekipi sa Aleksinačkog Rudnika. Nadomak medalja bili su šahisti Kormana koji su osvojili četvrto mesto i muška ekipa Draževca u streljaštvu koja je bila peta.

Atletičari

Za najbolju lokalnu zajedicu u ovogodišnjem ciklusu Olimpijskih seoskih igara Srbije proglašena je niška Gradska opština Crveni krst, a titula najbolje mesne zajednice dodeljena je domaćinima. Opština Aleksinac u ukupnom plasmanu osvojila je visoko, peto mesto. Na republičkom finalu u Boljevcu učestvovali su predstavnici 17 opština.

Basketaši

Eliminaciona takmičenja i odlazak naših predstavnika na Olimpijadu organizovao je Sportsko-rekreativni centar Aleksinac (SRCA).

Više fotografija možete pogledati na Fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × five =