ОСИС: Алексинчанима девет медаља

На 46. по реду Олимпијским сеоским играма, које су у суботу одржане у Бољевцу, екипе и појединци са подручја општине Алексинац освојили су девет медаља.

Најсјајнијим одличјем окитили су се баскеташи који су представљали Месну заједицу Горњи Љубеш, атлетичар Марко Николић и крос екипа са Алексиначког Рудника. Сребрне медаље изборио је атлетичар Душан Цветковић и женска екипа у пикаду Месне заједнице Тешица, док су бронзане медаље припале стонотенисерима и вишебојцима из Лоћике, стонотенисеркама из Великог Дреновца и фудбалској екипи са Алексиначког Рудника. Надомак медаља били су шахисти Кормана који су освојили четврто место и мушка екипа Дражевца у стрељаштву која је била пета.

Атлетичари

За најбољу локалну заједицу у овогодишњем циклусу Олимпијских сеоских игара Србије проглашена је нишка Градска општина Црвени крст, а титула најбоље месне заједнице додељена је домаћинима. Општина Алексинац у укупном пласману освојила је високо, пето место. На републичком финалу у Бољевцу учествовали су представници 17 општина.

Баскеташи

Елиминациона такмичења и одлазак наших представника на Олимпијаду организовао је Спортско-рекреативни центар Алексинац (СРЦА).

Више фотографија можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × three =