Originalan kalendar Centra za kulturu i umetnost

U Domu kulture danas su uručene nagrade najuspešnijim učesnicima likovnog konkursa „Kulturna baština Aleksincaˮ. Iako je rok za predaju radova bio veoma kratak, na konkurs je stiglo preko sedamdeset radova na kojima su učenici uzrasta od 6 do 18 godina koristeći razne likovne tehnike predstavili istorijske i kulturne znamenitosti aleksinačke opštine. Ideja Centra za kulturu i umetnost bila je da se od pristiglih radova izaberu najbolji za kalendar ove ustanove za 2019. godinu.

‒ Zahvaljujući vama dobili smo radove i mogućnost da imamo originalan kalendar, jer smo odabrali 12 radova, za svaki mesec u godini po jedan, a na naslovnoj strani objavljeni su radovi koji su dobili pohvalu ‒ rekla je direktorka Centra za kulturu i umetnost Maja Radoman Cvetićanin prilikom uručenja nagrada.

Autori radova koji će krasiti stranice kalendara su Nikolina Raičević, Melanija Avramović i Milica Aleksić (OŠ „Ljupče Nikolić”)Andrea Krstić, Milja Franeta i Dajana Matejić (OŠ „Vožd Karađorđe”) Đorđe Đorđević,( OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”), Martina Mitrović (Mozgovo), Miroslava Stefanović, Viktorija Marković, Anja Ristić i Kristina Jović (Tehnička škola „Prota Stevan Dimitrijević”).

Pohvale su dobili učenici osnovnih škola „Ljupče Nikolićˮ, „Vožd Karađorđeˮ, „Jovan Jovanović Zmajˮ i „Vuk Karadžićˮ, učenici Tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijevićˮ a među pohvaljenima su i dve devojčice iz PU „Laneˮ iz Dobrujevca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seventeen + 17 =