Dragan Petkovic

OO SNS: Uz materijalnu pomoć države do cenjene škole

Tehnička škola „Prota Stevan Dimitrijević” u Aleksincu je jedna od najinteresantnijih ovdašnjih srednjoškolskih ustanova za đake i njihove roditelje, što pokazuju i podaci o zainteresovanosti prilikom upisa. Jedan od razloga je što se svake godine, prema rečima Dragana Petkovića, direktora ove škole, menja obrazovni profil u četiri područja rada: elektrotehnika, mašinstvo i obrada metala, ekonomija i saobraćaj.

‒ Ti novi obrazovni profili su sa novim nastavnim planom i programom koji prate tendencije razvoja društva i interesovanja. Iz tih razloga smo promenili sistem rada, promenili smo i uslove gde ti novi obrazovni profili treba da se realizuju, kao jedna celina koja je stvorila prijatan ambijent i za učenike i za nastavnike i jedne dobre međuljudske odnose. Klima u kolektivu je izuzetno dobra i to se naravno odrazilo i na upis učenika ‒ kaže Petković, uz napomenu da su učenici koji dođu u prvi razred najbolji promoteri za narednu generaciju jer su u većini izuzetno zadovoljni uslovima i radom, kako nastavnika, tako i pomoćnog osoblja koje prati nastavni proces. 

Govoreći juče na redovnoj konferenciji za medije Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Aleksincu direktor Dragan Petković je istakao značaj podrške lokalne vlasti i resornog ministarstva u ostvarivanju planiranih aktivnosti na uređenju školskog prostora.

‒ Mi smo poslednjih godina izuzetno sredili školu, kako učionice, tako i prostorije po područjima rada i različitim obrazovnim profilima. Opremu, instrumente smo skoro u svim segmentima popravili i obogatili. Promenili smo maltene sve od krova do poslednje učionice, laminat, okrečeno je, nove klupe, bele table. Ništa to ne bismo mogli da uradimo bez izuzetne podrške i lokalne samouprave i Ministarstva prosvete ‒ zaključio je Petković na kraju konferencije za medije. 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one + 6 =