OO SNS: Ostvaruje se plan unapređenje zdravstvene zaštite

Na redovnoj konferenciji za medije Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Aleksincu bilo je reči o unapređenju primarne zdravstvene zaštite. Istaknuto je da je Srpska napredna stranka izašla pred građane sa veoma ambicioznim planom unapređenja zdravstvene zaštite na teritoriji opštine Aleksinac, i da je poznato da bukvalno ranije decenijama nije značajnije ulagano u objekte i opremu.

‒ Nakon odvajanja Doma zdravlja od Opšte bolnice i prelaska Doma zdravlja pod ingerencije Opštine, zahvaljujući svim tim planovima Srpske napredne stranke i podršci lokalne samouprave, gde je Srpska napredna stranka na vlasti, mi smo zaista dobili veoma veliku podršku i možemo da kažemo da iz godine u godinu zaista unapređujemo zdravstvenu zaštitu ‒ napomenuo je dr Rodoljub Živadinović, direktor Doma zdravlja u Aleksincu, uz opasku da je predugačak spisak šta je sve urađeno u prethodnom periodu i da svi ti podaci se mogu naći na zvaničnom sajtu ove zdravstvene ustanove.

Dr Živadinović je posebno govorio o jučerašnjem otvaranju renovirane ambulante u Tešici koja je trenutno najsavremeniji objekat na terenu i gde su radovi izvođeni u dve faze. Najpre građevinski, a zatim i poslovi na uvođenju grejanja i hlađenja prostorija.

‒ Toplotna pumpa je jedna relativna novina koja obezbeđuje veoma ekonomično grejanje zimi i hlađenje leti, radi i jedno i drugo. Praktično je to svojevrsno centralno grejanje koje radi, naravno, na električnu energiju, ali je efikasnost veoma visoka. Na jedan kilovat uložene električne energije dobijete oko četiri kilovata za potrošnju i to je zaista fenomenalno. Građani se više u hodniku neće smrzavati i imati bilo kakvih drugih problema po tom pitanju, a leti im neće biti vrućina ‒ objasnio je prvi čovek aleksinačkog Doma zdravlja.

Dr Živadinović je najavio i treću fazu uređenja ambulante u Žitkovcu, pošto je nedavno prošao tender za uvođenje grejanja i hladenje ovog objekta. Ranije su već sređene prostorije, urađen krov, tako da ambulanta u ovom naselju izgleda kao nov objekat. Sada je na redu ugradnja toplotne pumpe i očekuje se brz završet radova. Po rečima dr Živadinovića za vreme tih radova ambulanta u Žitkovcu će raditi. Ove investicije su urađene ili se izvode uz finansijsku pomoć Opštine Aleksinac.

Jedan komentar

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three + ten =