ОО СНС: Остварује се план унапређење здравствене заштите

На редовној конференцији за медије Општинског одбора Српске напредне странке у Алексинцу било је речи о унапређењу примарне здравствене заштите. Истакнуто је да је Српска напредна странка изашла пред грађане са веома амбициозним планом унапређења здравствене заштите на територији општине Алексинац, и да је познато да буквално раније деценијама није значајније улагано у објекте и опрему.

‒ Након одвајања Дома здравља од Опште болнице и преласка Дома здравља под ингеренције Општине, захваљујући свим тим плановима Српске напредне странке и подршци локалне самоуправе, где је Српска напредна странка на власти, ми смо заиста добили веома велику подршку и можемо да кажемо да из године у годину заиста унапређујемо здравствену заштиту ‒ напоменуо је др Родољуб Живадиновић, директор Дома здравља у Алексинцу, уз опаску да је предугачак списак шта је све урађено у претходном периоду и да сви ти подаци се могу наћи на званичном сајту ове здравствене установе.

Др Живадиновић је посебно говорио о јучерашњем отварању реновиране амбуланте у Тешици која је тренутно најсавременији објекат на терену и где су радови извођени у две фазе. Најпре грађевински, а затим и послови на увођењу грејања и хлађења просторија.

‒ Топлотна пумпа је једна релативна новина која обезбеђује веома економично грејање зими и хлађење лети, ради и једно и друго. Практично је то својеврсно централно грејање које ради, наравно, на електричну енергију, али је ефикасност веома висока. На један киловат уложене електричне енергије добијете око четири киловата за потрошњу и то је заиста феноменално. Грађани се више у ходнику неће смрзавати и имати било каквих других проблема по том питању, а лети им неће бити врућина ‒ објаснио је први човек алексиначког Дома здравља.

Др Живадиновић је најавио и трећу фазу уређења амбуланте у Житковцу, пошто је недавно прошао тендер за увођење грејања и хладење овог објекта. Раније су већ сређене просторије, урађен кров, тако да амбуланта у овом насељу изгледа као нов објекат. Сада је на реду уградња топлотне пумпе и очекује се брз завршет радова. По речима др Живадиновића за време тих радова амбуланта у Житковцу ће радити. Ове инвестиције су урађене или се изводе уз финансијску помоћ Општине Алексинац.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × three =