OO SNS Dejan Milošević

OO SNS o vašaru na novoj lokaciji: Bez primedbi građana

Tema današnje redovne konferencije za novinare Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Aleksincu bio je protekli Petrovdanski vašar i njegovo prvo organizovanje na novoj lokaciji u ulici iza Gradskog stadiona i terena za male sportove Taš. Potpredsednik odbora i načelnik Opštinske uprave Opštine Aleksinac Dejan Milošević je istakao doprinos aleksinačkih komunalnih preduzeća i pripadnika ovdašnje policijske stanice u uspešnom organizovanju ovakvih skupova.

Milošević je objasnio i razloge zašto se vašari više ne održavaju u ulici Vojske Jugoslavije i delu ulice Majora Tepića.

Vašar

‒ Do promene lokacije je došlo iz praktičnih razloga, u novoj ulici iza Taša nema zgrada i samim tim održavanje vašara nikoga ne ometa što je ranije bio slučaj. Nismo morali da zatvorimo ni jednu drugu ulicu, takođe nije bilo potrebno da se menja režim saobraćaja u okolnim ulicama što je bio slučaj prilikom organizovanja vašara u Ulici Vojske Jugoslavije. Tako da je organizovanje vašara na novoj lokaciji bilo znatno lakše a nismo imali ni jednu pritužbu građana – kaže Milošević uz napomenu da su građanima na raspolaganju bila četiri mobilna toaleta, jedna česma i jedna cisterna sa vodom. 

I samim prodavcima su bili obezbeđeni bolji uslovi u odnosu na raniji prostor.

‒ Uličnim prodavcima na raspolaganju je bilo i korišćenje električne energije iz ormarića koji su tu postavljeni baš za tu namenu što im je omogućilo da mogu i uveče duže da prodaju svoju robu što ranije nismo imali – napominje Milošević. 

Načelnik Milošević je izneo i podatke koji ukazuju da su smanjeni troškovi zakupa.

‒ Za jedno mesto ranije su za tri dana vašara plaćali oko 5.000 dinara, a sada oko 3.350 dinara što je oko 47% smanjenje. Ukupno smo na ovom vašaru imali 264 mesta, a prodata su 232, što je u procentima 87 prodatih mesta od svih obeleženih ‒ ističe Milošević uz konstataciju da je najveći broj mesta prodat u samoj opštini 176, a 56 na licu mesta. 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × three =