OO SNS Dejan Milošević

ОО СНС о вашару на новој локацији: Без примедби грађана

Тема данашње редовне конференције за новинаре Општинског одбора Српске напредне странке у Алексинцу био је протекли Петровдански вашар и његово прво организовање на новој локацији у улици иза Градског стадиона и терена за мале спортове Таш. Потпредседник одбора и начелник Општинске управе Општине Алексинац Дејан Милошевић је истакао допринос алексиначких комуналних предузећа и припадника овдашње полицијске станице у успешном организовању оваквих скупова.

Милошевић је објаснио и разлоге зашто се вашари више не одржавају у улици Војске Југославије и делу улице Мајора Тепића.

Vašar

‒ До промене локације је дошло из практичних разлога, у новој улици иза Таша нема зграда и самим тим одржавање вашара никога не омета што је раније био случај. Нисмо морали да затворимо ни једну другу улицу, такође није било потребно да се мења режим саобраћаја у околним улицама што је био случај приликом организовања вашара у Улици Војске Југославије. Тако да је организовање вашара на новој локацији било знатно лакше а нисмо имали ни једну притужбу грађана – каже Милошевић уз напомену да су грађанима на располагању била четири мобилна тоалета, једна чесма и једна цистерна са водом. 

И самим продавцима су били обезбеђени бољи услови у односу на ранији простор.

‒ Уличним продавцима на располагању је било и коришћење електричне енергије из ормарића који су ту постављени баш за ту намену што им је омогућило да могу и увече дуже да продају своју робу што раније нисмо имали – напомиње Милошевић. 

Начелник Милошевић је изнео и податке који указују да су смањени трошкови закупа.

‒ За једно место раније су за три дана вашара плаћали око 5.000 динара, а сада око 3.350 динара што је око 47% смањење. Укупно смо на овом вашару имали 264 места, а продата су 232, што је у процентима 87 продатих места од свих обележених ‒ истиче Милошевић уз констатацију да је највећи број места продат у самој општини 176, а 56 на лицу места. 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × three =