Magna

Oglas za posao – nagoveštaj novog investitora

Iako dolazak novog stranog investitora u Aleksinac nije zvanično potvrđen, da se nešto dešava i da će za Aleksinčane, po svemu sudeći, uskoro biti novih radnih mesta, potvrđuje oglas za radnike koji se nedavno pojavio na internetu. Kanadska kompanija „Magna” posredstvom jedne agencije oglasila je da traži kandidate za rad na mašinama za šivenje u Aleksincu. Reč je o kompaniji koja se bavi izradom sedišta za automobilsku industriju, a kandidati bi se, kako stoji, obučavali u pogonu kompanije u Odžacima.

̶ Za kandidate koji prođu proces selekcije biće organizovana obuka u trajanju od tri meseca u proizvodnom pogonu kompanije ‘Magna’ u Odžacima. Smeštaj i hrana će biti obezbeđeni kao i dnevnice tokom obuke – stoji u oglasu. 

MagnaNa istom sajtu nije objavljeno koliko će radnika za početak biti obučavano, ali verovatno je reč o prvoj grupi. Građane koji su na fejsbuku različito komentarisali novi oglas za posao interesovalo je i to da li će biti potrebni radnici iz drugih struka. Kako stoji u odgovoru, svakako će se zapošljavati i radnici iz drugih struka, ali se za sada samo traže kandidati koji su „imali dodira sa šivenjem”, pošto će se posao obavljati na mašinama specifičnim za ovu vrstu proizvodnje.

Nezvanično smo uspeli da saznamo da investitor ozbiljno razmišlja da gradi novu fabriku, koja bi, kada potpuno bude završena, postala jedan od značajnijih privrednih subjekata na području opštine Aleksinac, barem kada je u pitanju broj zaposlenih radnika.

Ipak, pošto još nisu potpisani ugovori niko ne želi u javnost da izađe sa konkretnim podacima.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twelve + five =