Odličan bilans aleksinačkih džudista

Mladi članovi Džudo kluba „Aleksinac” zablistali su u punom sjaju dva takmičenja koja su minulog vikenda održana u Osnovnoj školi „Miroslav Antić” u Nišu, a radi se o Prvenstvu centralne Srbije za mlađe pionire i IV kolu takmičenja za mlađe i starije poletarce. Na oba nadmetanja nastupila su 22 takmičara koji su ostvarili zaista odličan bilans – 15 medalja, pet plasmana za državno prvenstvo i pet pehara za najbolje poletarce u 2019. godini.

U konkurenciji mlađih pionira, takmičari Džudo kluba „Aleksinac” osvojili su dve zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane medalje. Zlatna odličja osvojili su: Ilija Trajković (ml. pioniri, – 50 kg) i Janja Zdravković (ml. pionirke, – 44 kg), srebro je izborio Lazar Stoiljković (ml. pioniri, – 66 kg), a bronzu Ksenija Milošević (ml. pionirke, – 44 kg) i Novak Novaković (ml. pioniri, 30 kg). Oni su se ujedno i plasirali za državno prvenstvo.

Održano je i završno, četvrto kolo takmičenja u kategoriji poletaraca, na kome su Aleksinčanima pripale dve zlatne, dve srebrne i šest bronzanih medalja. Zlatne medalje su osvojili: Iskra Jovanović (ml. poletarke, +38 kg) i Petar Stoiljković (ml. poletarci, 34 kg), srebro je pripalo Veljku Manojloviću (ml. poletarci, 31 kg) i Luki Trajkoviću (st.poletarci, +50 kg), dok su bronzana odličja osvojili Strahinja Mićić (ml. poletarci, 28 kg), Đorđe Mikić (ml. poletarci, 25 kg), Vuk Petrović (st. poletarci, 38 kg), Lav Petrović (st. poletarci, 31 kg), David Milojević (st. poletarc, 46 kg) i Jana Milojković (st. poletarke, + 43 kg).

Na osnovu dosadašnjih rezultata proglašeni su najbolji poletarci u 2019. godini. Ovu laskavu titulu poneli su: Iskra Jovanović, Strahinja Mićić, Petar Stoiljković, Vuk Petrović i Luka Trajković.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eighteen − eight =