Одличан биланс алексиначких џудиста

Млади чланови Џудо клуба „Алексинац” заблистали су у пуном сјају два такмичења која су минулог викенда одржана у Основној школи „Мирослав Антић” у Нишу, а ради се о Првенству централне Србије за млађе пионире и IV колу такмичења за млађе и старије полетарце. На оба надметања наступила су 22 такмичара који су остварили заиста одличан биланс – 15 медаља, пет пласмана за државно првенство и пет пехара за најбоље полетарце у 2019. години.

У конкуренцији млађих пионира, такмичари Џудо клуба „Алексинац” освојили су две златне, једну сребрну и две бронзане медаље. Златна одличја освојили су: Илија Трајковић (мл. пионири, – 50 кг) и Јања Здравковић (мл. пионирке, – 44 кг), сребро је изборио Лазар Стоиљковић (мл. пионири, – 66 кг), а бронзу Ксенија Милошевић (мл. пионирке, – 44 кг) и Новак Новаковић (мл. пионири, 30 кг). Они су се уједно и пласирали за државно првенство.

Одржано је и завршно, четврто коло такмичења у категорији полетараца, на коме су Алексинчанима припале две златне, две сребрне и шест бронзаних медаља. Златне медаље су освојили: Искра Јовановић (мл. полетарке, +38 кг) и Петар Стоиљковић (мл. полетарци, 34 кг), сребро је припало Вељку Манојловићу (мл. полетарци, 31 кг) и Луки Трајковићу (ст.полетарци, +50 кг), док су бронзана одличја освојили Страхиња Мићић (мл. полетарци, 28 кг), Ђорђе Микић (мл. полетарци, 25 кг), Вук Петровић (ст. полетарци, 38 кг), Лав Петровић (ст. полетарци, 31 кг), Давид Милојевић (ст. полетарц, 46 кг) и Јана Милојковић (ст. полетарке, + 43 кг).

На основу досадашњих резултата проглашени су најбољи полетарци у 2019. години. Ову ласкаву титулу понели су: Искра Јовановић, Страхиња Мићић, Петар Стоиљковић, Вук Петровић и Лука Трајковић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four + 9 =