Odbornik Ivan Dimić: Budžet za narednu godinu rasipnički

Predstavnik opozicije u Aleksincu i jedan od najaktivnijih odbornika u aleksinačkom parlamentu Ivan Dimić okarakterisao je budžet opštine za narednu godinu kao rasipnički, naglasivši da ne oslikava domaćinsko poslovanje. To se, po Dimićevim rečima, vidi na više pozicija, počev od nekih infrastrukturnih projekata koji su, kako je rekao, potpuno van prioriteta.

̶ Imate, na primer, izradu fontane ispred Gimnazije, uređenje platoa ispred Ustanove ‘Lipovac’, a i dalje nisu uređene mnoge ulice u gradu i selima, mnoge nemaju ni kanalizaciju, negde ni vode nema, da ne govorim o asfaltiranim ulicama kojih je vrlo malo – naveo je Dimić. 

On je dodao da budžet od 13,5 miliona evra može da potkrepi osnovne potrebe građana, ali da su prioriteti pogrešni.

̶ Rade se oni projekti koje je neko zamislio da bi eventualno ili dobio glasove na izborima ili da bi, kao što se to često kaže, ostavio neku zaostavštinu po kojoj će ostati upamćen, ali to zaista nije na korist građana i nije vreme za takve stvari – istakao je. 

On je naglasio da Aleksinac spada u najnerazvijenije opštine u Srbiji i da bi zbog toga više novca trebalo uložiti u projekte zapošljavanja, a naročito u poljoprivredu.

̶ Za poljoprivredu je izdvojen samo jedan procenat. Svuda se busamo kako smo poljoprivredna opština, a kada dođe budžet, jedan procenat ide na poljoprivredu – konstatovao je odbornik. 

On je ovako mala izdvajanja za poljprivredu nazvao katastrofalnim, ocenivši da je vlast koja predlaže takav budžet neodgovorna.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × one =