Od sutra radi „Buvljak”, u maju i stočne pijace

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Aleksinac danas je doneo nekoliko odluka koje se odnose na ublažavanje ranije donetih mera u cilju suzbijanja virusa korona. Tako je van snage stavljen zaključak o zatvaranju robne pijace, pa će ovaj popularni aleksinački „Buvljak” početi sa radom od sutra. Tu informaciju nam je potvrdio i direktor JKP „Komunalne usluge” Budimir Marković. Prema njegovim rečima, prostor robne pijace juče je dezinfikovan, a danas je sve urađeno kako bi se ispoštovale preporučene mere zaštite, tako da je objekat spreman za sutrašnji početak rada.

Od 4. maja ponovo će biti otvorene stočne pijace u Tešici i Kormanu i one će moći da nastave sa radom u terminima koji su predviđeni kako pijačni dani.

Štab je još zaključio da se korisnicima posebne novčane naknade sa evidencije Centra za socijalni rad distribuira određeni broj paketa.

Paketi za najugroženije, foto: Iz arhive

Na ovom zasedanju doneta je odluka da se pristigle donacije JP Pošta Srbije od 3.300 maski i 6.600 rukavica, kao i 10 000 maski od firme „Magna” stave na raspolaganje Crvenom krstu Aleksinac radi dalje distribucije.

Članovi Štaba, predstavnici medicinskih ustanova napomenuli su da je sve veće angažovanje medicinskog osoblja i da je prisutno njihovo veliko opterećenje. Očito, iako se mere ublažavaju, na području opštine Aleksinac još uvek nije iskorenjeno prisustvo virusa korone. Donete mere očigledno imaju za cilj pospešivanje privrednih aktivnosti.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eleven − four =