Šumatovac

Od jeseni seminari za farmere

Poljoprivredna škola „Šumatovac” ne samo da stvara buduće poljoprivrednike, već se trudi da edukuje i one koji se već duže bave ovim zanimanjem. To je i bio razlog da se pre tri meseca prijave sa projektom „Seminari za farmere” na konkurs Vojvođanske banke pod nazivom „Odgovorno u zajednici agroskop”.

Da je ta ideja dobra i da doprinosi razvoju poljoprivrede u Srbiji procenila je komisija, pa je aleksinačka poljoprivredna škola dobila 15 računara koji će im pomoći u edukaciji poljoprivrednika.

‒ Ovim projektom grupa nastavnika poljoprivredne i veterinarske struke imala je za cilj da edukuje stanovništvo naše opštine koje se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, povrtarstvom, voćarstvom, ratarstvom, kao i stočarskom proizvodnjom i pruži im stručnu pomoć. Na taj način naša škola bi se uključila u napore da se stanje u ovoj oblasti bar malo poboljša ‒ rekla je Jasmina Tončić, direktorka Poljoprivredne škole „Šumatovac”. 

Projekat će početi sa sprovođenjem najverovatnije od novembra meseca, nakon završetka jesenjih radova u polju, a predviđeno je da traje do marta naredne godine. Pre početka realizacije u ovoj ustanovi napraviće i grupe zainteresovanih proizvođača, a prema određenim temama iz poljoprivrede i stočarstva.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nine + two =