Šumatovac

Од јесени семинари за фармере

Пољопривредна школа „Шуматовац” не само да ствара будуће пољопривреднике, већ се труди да едукује и оне који се већ дуже баве овим занимањем. То је и био разлог да се пре три месеца пријаве са пројектом „Семинари за фармере” на конкурс Војвођанске банке под називом „Одговорно у заједници агроскоп”.

Да је та идеја добра и да доприноси развоју пољопривреде у Србији проценила је комисија, па је алексиначка пољопривредна школа добила 15 рачунара који ће им помоћи у едукацији пољопривредника.

‒ Овим пројектом група наставника пољопривредне и ветеринарске струке имала је за циљ да едукује становништво наше општине које се бави пољопривредном производњом, повртарством, воћарством, ратарством, као и сточарском производњом и пружи им стручну помоћ. На тај начин наша школа би се укључила у напоре да се стање у овој области бар мало побољша ‒ рекла је Јасмина Тончић, директорка Пољопривредне школе „Шуматовац”. 

Пројекат ће почети са спровођењем највероватније од новембра месеца, након завршетка јесењих радова у пољу, а предвиђено је да траје до марта наредне године. Пре почетка реализације у овој установи направиће и групе заинтересованих произвођача, а према одређеним темама из пољопривреде и сточарства.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − nineteen =