Konferencija SNS

Конференција за штампу ОО СНС: Јула радови на бањском друму

Општински одбор Српске напредне странке у Алексинцу данас је одржао конференцију за новинаре на којој је било речи о реконструкцији улице Леле Поповић, такозваног Бањског друма, као и сређивању пута до суседне Сокобање.

Како је информисао новинаре председник одбора и актуелни председник општине Ненад Станковић, при крају су радови на постављању атмосферске канализације у поменутој улици. Станковић је подсетио јавност на његов недавни разговор са председником Републике Александром Вучићем.

‒ Добра вест за грађане Алексинца, али и за грађане Сокобање је да приликом боравка председника републике у Зајечарском округу и у Сокобањској општини тема разговора је била државни пут Алексинац-Сокобања и он је том приликом пред медијима дао налог ‘Путевима Србије’ да се приступи реконструкцији те саобраћајнице. На основу контакта који имамо са ‘Путевима Србије’ можемо да очекујемо да непосредно иза 1. јула крену и радови – појаснио је Станковић. 

Konferencija SNS Како се чуло на овој конференцији, изградња атмосферске канализације у вредности од око 17 милиона, финансирана је из општинског буџета, док ће реконструкција пута бити финансијска обавеза државног предузећа „Путеви Србије”. Према неким проценама ти радови ће коштати преко 100 милиона динара.
Да се не ради само о реконструкцији улице Леле Поповић, већ о још неколико деоница на путу према Сокобањи, на данашњој конференцији за новинаре, потврдио је и сам Станковић.

‒ Радиће се још једна деоница на тој саобраћајници у зони Суботица која је врло лоша и она ће такође бити обухваћена радовима, колико је мени познато – изразио је Станковић своја очекивања. 

На новинарско питање зашто су „Путеви Србије” у једном тренутку одустали од реконструкције у пуном профилу, како је предвиђено планом, Станковић је објаснио да је прошле године ово републичко јавно предузеће предвидело новац за изградњу поменуте улице, али да из објективних разлога није завршена канализација, тако да су радови пребачени за ову годину. Вероватно „Путеви Србије”, појаснио је Станковић, ове године нису тај новац планирали, али је и тај проблем решен уз помоћ председника Републике, тако да ће се реконструкција тих деоница обавити како је првобитно предвиђено.

Први човек алексиначких напредњака каже да се према „Путевима Србије” увек појављују са амбициозним захтевима, што у овом случају подразумева реконструкцију што већег броја деоница на путу према Сокобањи.

‒ Ви сте чули да је председник Републике наложио да се комплетна саобраћајница реконструише и буде врло пристојна. Питање да ли ‘Путеви Србије’ све то могу у овој години календарској и радној да изведу. Али ако ове године ураде неке значајне деонице које су лоше, па их ураде потпуно новим коловозом, онда неће остати још много да се та саобраћајница комплетира добрим путем. Иначе на тој саобраћајници ми и данас имамо неке деонице које су рађене прошле године и претходних година које сасвим пристојно изгледају – рекао је Станковић. 

Очито да ће од више чинилаца зависти колики ће број деоница пута према Сокобањи бити завршен у септембру. Оно што се сада најављује јесте почетак радова од 1. јула, а рок за завршетак који је дат „Путевима Србије” од стране првог човека државе, председника Вучића је први септембар. У току септембра нагађа се о његовој посети Сокобањи, па ће се у том месецу највероватније видети резултати летњих радова путара на фреквентном путу Алексинац-Сокобања, који је у делу кроз Алексинац био у толико лошем стању да је председник Станковић на данашњој конференцији рекао да је ова деоница по хитности требало да буде урађена још пре две године.

Конференцији за штампу присуствовао је и један од потпредседника ОО СНС у Алексинцу Дејан Милошевић.

 

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 5 =