Škola

Novine prilikom upisa prvaka

Od ponedeljka, 1. aprila, počinje upis dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2019/20. godinu. U prvi razred upisuju se deca rođena u periodu od 1. marta 2012. do 1. marta 2013. godine.

Dokumenta potrebna za upis su izvod iz matične knjige rođenih, potvrda o izvršenom lekarskom pregledu deteta, potvrda o pohađanju pripremnog predškolskog programa i dokaz o prebivalištu roditelja.

OŠ Žitkovac
Mladen Anđelković

Za razliku od prethodnih, ove godina roditelji nisu u obavezi da izvod iz matične knjige rođenih i dokaz o prebivalištu dostave lično, već mogu da podnesu zahtev i da škola u njihovo ime pribavi ova dokumenta u elektronskom obliku.

‒ Testiranje dece obaviće psiholog i pedagog škole u zakazanim terminima i novina je da od ove godine roditelji više neće biti u obavezi da školi prilikom upisa učenika dostavljaju pomenutu dokumentaciju u papirnoj formi, već će imati mogućnost da podnesu zahtev školi i da škola u njihovo ime navedena dokumenta pribavi elektronskim putem. Od 1. aprila do 1. septembra je zvanično upis, tako da prilikom upisa roditelji ne moraju odmah da donesu sva potrebna dokumenta već imaju mogućnost da do 1. septembra dostave dokumentaciju ‒ ističe psiholog u žitkovačkoj osnovnoj školi „Vuk Karadžić” Mladen Anđelković.

Roditelji, to jest zakonski zastupnici, navedena dokumenta mogu i dalje po svom izboru da dostave školi u papirnoj formi, tako da ubuduće imaju dve mogućnosti.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × 3 =