Korona

Novi podaci o koroni: Ohrabrujuće, ali nije gotovo

Prema zvaničnim informacija na sajtu Kovid-19, među testiranim građanima sa teritorije opštine Aleksinac već dva dana nema pozitivnih osoba, što znači i da trenutno nema novoobolelih od virusa korona. Jedna osoba od testiranih je 10. maja bila pozitivna. U protekloj sedmici, od preko 90 uzoraka koje je radila kovid ambulanta Doma zdravlja u Aleksincu, takođe nijedna osoba nije bila pozitivna.

Iako su ovi podaci ohrabrujući, ipak brojke ukazuju da sa virusom korona još nije gotovo. Juče je u samoizolaciji bilo 196 naših sugrađana, a na području opštine trenutno je od koronavirusa bolesno 212 pacijenata.

Naš izvor, koji je dobro upućen u problematiku, kaže da je među zaraženima sa područja opštine Aleksinac najviše onih iz ustanova za smeštaj i određeni broj rudara. Njegova očekivanja su da će iz ove grupe biti još poneko zaražen virusom. Kod ostalih građana to će biti ređi slučajevi i taj broj zavisiće od spremnosti stanovništva da se pridržava mera zaštita, koje su obavezne i još uvek važe.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

thirteen + 13 =