Korona

Нови подаци о корони: Охрабрујуће, али није готово

Према званичним информација на сајту Ковид-19, међу тестираним грађанима са територије општине Алексинац већ два дана нема позитивних особа, што значи и да тренутно нема новооболелих од вируса корона. Једна особа од тестираних је 10. маја била позитивна. У протеклој седмици, од преко 90 узорака које је радила ковид амбуланта Дома здравља у Алексинцу, такође ниједна особа није била позитивна.

Иако су ови подаци охрабрујући, ипак бројке указују да са вирусом корона још није готово. Јуче је у самоизолацији било 196 наших суграђана, а на подручју општине тренутно је од коронавируса болесно 212 пацијената.

Наш извор, који је добро упућен у проблематику, каже да је међу зараженима са подручја општине Алексинац највише оних из установа за смештај и одређени број рудара. Његова очекивања су да ће из ове групе бити још понеко заражен вирусом. Код осталих грађана то ће бити ређи случајеви и тај број зависиће од спремности становништва да се придржава мера заштита, које су обавезне и још увек важе.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − 1 =