Šetalište

Корона и грађани: Шта поједине алексиначке докторе плаши

Алексинчани здравствени радници које смо данас контактирали су на крају разговора упозоравали да проблеми са вирусом корона нису решени и апеловали су на суграђане да се не понашају сувише опуштено и да користе препоручене мере заштите.

Заменик директора Дома здравља у Алексинцу др Драган Стаменковић и алексиначки анестезиолог који је тренутно на испомоћи у ковид болници Клиничког центра у Нишу др Драган Бранковић, од првог дана су упућени у недаће са вирусом корона. Зато њихове апеле не треба занемарити.

Др Стаменковић каже да је ванредно стање укинуто али, с обзиром на понашање становника на територији општине Алексинац, сматра да јавност није схватила значај поштовања ванредних мера које још увек важе.

‒ То што је ванредно стање укинуто не значи да су и ванредне мере укинуте. Ношење маски приликом уласка у продавнице и установе у нашој општини је обавезно. Значи, ванредне мере нису укинуте и оне морају да се поштују како се вирус не би вратио. Да не би дошло до пораста броја оболелих у неком наредном периоду, у року између 10 и 15 дана. Тренутно се становништво по мом мишљењу превише опустило и треба да се мере испоштују до краја док сам кризни штаб не каже да оне више не треба да постоје ‒ изричит је др Стаменковић. 

Šetalište

Сличне апеле упућује и анестезиолог др Драган Бранковић, који је учествовао у лечењу најтежих ковид болесника.

‒ Највећи део противепидемијских мера је укинут, али уопште нема никаквог места за неко превелико опуштање. Грађани треба и даље да се придржавају правила борбе против овог вируса. То је боравак у просторијама где нема много људи, држање дистанце од два метра, врло важно ношење маске у просторијама где има више људи, као што су драгстори, супермаркети и тако даље. Тачно је да има доста мање оболелих сада. Међутим да не би дошло до поновног пораста оболелих потребно је да се и даље придржавамо свих епидемијских мера. Нарочито апелујем на грађане да обрате посебну пажњу када дођу у контакт са новцем. Обавезно прати руке после тога, зато што те новчанице прођу више пута у току дана кроз руке великог броја људи ‒ упозорава др Бранковић. 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 + 1 =