Nove mere: Zatvaraju se kafići, kafane, kladionice, saloni, teretane, stočne pijace i buvljak

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Aleksinac donet je zaključak o zatvaranju svih ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova…), objekata za priređivanje zabavnih igara (kladionica), frizerskih i kozmetičkih salona, teretana, a sve do ukidanja vanrednog stanja. U dostavljenom zaključku sa ove sednice stoji da se ugostiteljski objekati i kuhinje u kojima se vrši preuzimanje hrane kao i dostava, izuzimaju iz ove odluke ali zadržavanje ljudi u njima nije dozvoljeno. Očito da će objekti brze hrane, pekare, buregdžinice moći da pripremaju i prodaju hranu, ali bez konzumiranja u objektu i zadržavanja kupaca. Isto i ugostiteljski objekti mogu da prodaju hranu, ali putem dostave.

Štab je odlučio da se zatvaraju stočne pijace u Tešici i Kormanu, a JKP „Komunalne usluge” Aleksinac naloženo je da pristupi pojačanoj kontoli pijačnih prodavaca na Zelenoj pijaci i da isti koriste ličnu zaštitnu opremu. Što se tiče robne pijace (Buvljaka) i ona se zatvara, a prodaja mlečnih proizvoda odvijaće se u postojećoj prostoriji, dok će se samo subotom prodaja biti na otvorenom prostoru.

Štab za vanredne situacije doneo je zaključak da „Komunalne usluge” pristupe dezinfekciji svih javnih površina (pešačke zone, platoa ispred Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu i svih bočnih ulica oko pešačke zone i centra u naseljenom mestu Žitkovac), u vremenu posle 20 časova. Štab je odobrio i sredstva Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Aleksinac za kupovinu kanti za prskanje, a za potrebe dezinfekcije stambenih zajednica u Aleksincu čija realizacija kreće od sutra. U isto vreme počeće i dezinfekcija atomizerom najprometnijih ulica.

Svi ovi zaključci i mere su doneti zbog sprečavanja nastanka i širenja infekcije izazvane virusom Covid-19 i trajaće sve do ukidanja vanrednog stanja.

 

2 komentara

  1. Trebalo bi Gramer da pritvorite a ne seljacke pijace gde nema ni 50 coveka a Gramer radi u smenu sa oko 300 radnika koji stalno idu po strane zemlje i oni su opasniji za okolinu!

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 − 14 =