Nišvil muzej dobio vredan eksponat

Slavni muzičar ser Bob Geldof, član nekadašnje grupe Bumtaun rets (Boomtown Rats), nakon odličnog koncerta koji je priredio poslednje večeri niškog džez festivala, poklonio je Ivanu Blagojeviću, direktoru festivala, svoju usnu harmoniku koja će ubuduće krasiti postavku Nišvil džez muzeja pored njegove fotografaje na kojoj na njoj izvodi jednu od svoji bluz numera sa koncerta. Ova Hohner usna harmona poseduje izgravirano ime slavnog muzičara.

Direktor Blagojević mu je tom prilikom svoj koncept potencijalnog novog Live Aid-a koji bi mogao biti održan 13. jula 2020. godine na 35. godišnjicu ovog slavnog humanitarnog koncerta.

‒ Predožio sam Bobu da koncert posveti svim migrantima zapadno-balkanskoj ruti, a da se prikupljenim novcem obnove porušeni domovi migranata. Koncet bi mogao biti održan pod radnim naslovom „Home sweet homeˮ ‒ istakao je Blagojević.

Gradsko polje u Niškoj tvrđavi bilo bi idealno mesto koje može da primi 100.000 posetilaca, a sam Niš nalazi se na glavnoj raskrsnici migrantskih puteva, a poseduje i adektvatan aerodom.

Srbija, Severna Makedonija, Albanija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina su najviše opterećene prihvatom izbeglica, ali ništa manje probleme nemaju ni Grčka, Bugarska i Rumunija kao i ostale zemlje ovog dela Evrope. Bob Geldof se saglasio da treba pomoći migrantima, ali da paralelno treba uspostaviti mir i pokrenuti privredu u njihovim zemljama na nivo pre ratova kao preduslov njihovog povratka.

‒ Bob je rekao da takva ideja zahteva dobru pripremu i jedinstvo svih zemalja na zapadno-balkanskoj ruti ali da nije moguće obezbediti donatore, muzičare, regulisati televizijska prava i sve organizovati do 13. jula 2020. godine ‒ izjavio je direktor Nišvila Ivan Blagojević.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

14 − eight =