Poplava

Nevreme pogodilo veći deo opštine

Uništeni i popadali crepovi, polomljene grane, oštećeni poljoprivredni usevi i popadali plodovi sa drveća samo su neki od prizora koje je iza sebe ostavilo kratkotrajno nevreme koje je večeras oko 19:30 pogodilo veći deo teritorije opštine Aleksinac. Prema informacijama koje dobijamo sa terena takva slika vidljiva je u skoro svim krajevima opštine.

Kako nezvanično saznajemo, havarija na elektromreži na putu između Donjeg Adrovca i Trnjana mnoga naselja ostavila je bez struje, a situacija se polako normalizuje.

Nevreme koje je trajalo nekih pola sata mnoge kuće u Novom naselju i Vakupu, ostavilo je bez crepova. Vetar je pocepao i najlone plastenika u mnogim selima. I meštani Žitkovca, Gredetina i Donje Peščanice javili su nam da je i kod njih vidljiva šteta nakon nevremena.

U samom Aleksincu jak vetar oborio je ogradu gradilišta duž obe strane šetališta.

Na raskrsnici ulice Momčila Popovića i Taušanovićeve nakon jake kiše ostala je velika količina vode, koja nije mogla da se slije u zapušene odvode. Meštani su pokušavali šipkama da očiste čep. Neki od njih kažu nam da nije prvi put da dolazi do plavljenja u ovom delu grada i da je, pošto je već najavljeno nevereme, trebalo očistiti odvode. Ipak voda se brzo povukla.

Svuda po gradskim ulicama vidljivo je razbacano smeće, polomljene grne koje su preprečile put vozačima, prazne kutije koje su prodavci ostavili ispred trgovinskih radnji…

Mnogi ovo nevreme povezuju sa praznikom Svetog Ilije, koji retko kad prođe bez kiše, a neki su se večeras prisetili i jakog nevremena koje je Aleksinac zadesilo pre osam godina.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sixteen − 7 =