Nedelja ruskog filma u Žitkovcu

Udruženje stvaralaca u kulturi „Zavičaj” iz Žitkovca i Umetnički klub „Raskovnik” iz Smedereva organizuju u Žitkovcu „Nedelju ruskog filma”. Od 26. do 31. avgusta pod vedrim nebom biće prikazano šest ostvarenja ruske kinematografije.

Ovaj svojevrsni festival otvoriće ratna i istorijska drama „Admiral” (2008.) reditelja Andreja Kravčuka, a potom će uslediti projekcije filmova „Ostrvo” (2006.), „Elena” (2011.), „Pop” (2009.) i „Kalina”(1973.). Za sam kraj, u subotu, 31. avgusta biće prikazano ostvarenje Gleba Panfilova „Romanovi – Carska porodica” iz 2000. godine.

‒ Ovaj izuzetan kulturni događaj upriličili smo povodom godišnjice pogibije ruskog dobrovoljca, pukovnika Nikolaja Nikolajeviča Rajevskog na Golom brdu kod Gornjeg Adrovca a velike zasluge pripadaju Miroslavu Boltresu koji je bio spona u uspostavljanju dobre saradnje „Zavičaja” i „Raskovnika” – kaže Dragan Ristić iz žitkovačkog udruženja „Zavičaj”.

Projekcije filmova biće održane na letnjoj pozornici iza ambulante sa početkom u 20 sati, a u slučaju kiše u sali MZ Žitkovac. Ulaz je besplatan.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ten − 1 =