Najboljim sportistima-đacima čestitao i Tanasković

Na današnjoj svečanosti u Hali sportova, Savez za školski sport opštine Aleksinac proglasio je i nagradio najbolje pojedince i ekipe u tekućoj školskoj godini.

U kategoriji pionirki, titulu najbolje ponela je Ema Mitić, učenica Osnovne škole „Vožd Karađorđe” iz Aleksinca, a kod pionira Martin Pavić, učenik osmog razreda Osnovne škole „Stojan Živković Stole” iz Trnjana. Kada je reč o omladincima i omladinkama najbolji su Vladana Stošić iz Aleksinačke gimnazije i Nemanja Ristić iz Tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijević”.

U konkurenciji osnovnih škola najbolji je „Vožd Karađorđe”, drugi je „Vuk Karadžić” iz Žitkovca, dok se na treće mesto plasirala trnjanska osmoletka „Stojan Živković Stole”.

Među takmičarima iz srednjih škola pobedila je Tehnička škola „Prota Stevan Dimitrijević”, ispred Aleksinačke gimnazije na drugom i Poljoprivredne škole „Šumatovac” koja je osvojila treće mesto.

‒ Savez za školski sport je organizovao niz različitih takmičenja na opštinskom i okružnom nivou, kao i odlazak ekipa na republička nadmetanja. Osim organizovanja takmičenja, radili smo i na nabavci rekvizita i opreme za škole, kao i na podizanju svesti o značaju školskog sporta ‒ rekao je, između ostalog, Marko Terzić, predsednik Saveza, pozdravljajući učesnike svečanosti. 

Današnjoj svečanosti prisustvovao je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije, koji je uručio pehare i diplome najuspešnijim školama.„Ljupče” najbolji 

Posle proglašenja najboljih pojedinaca i ekipa, održano je takmičenje na poligonu spretnosti, na kome su se nadmetali osnovaci od prvog do četvrtog razreda.

U konkurenciji sedam škola, prva je „Ljupče Nikolić”, druga „Stojan Živković Stole” iz Trnjana, a treća „Vuk Karadžić” iz Žitkovca.


Prijem za Željka

Predsednik opštine Nenad Stanković priredio je prijem za Željka Tanaskovića, istaknutog srpskog odbojkaša i trenera i predsednika Saveza za školski sport Srbije.

Tokom prijema bilo je reči i o saradnji sa lokalnim Savezom i ulaganjima lokalne samouprave u razvoj školskog sporta.


Više fotografija možete pogledati na Fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8 + 9 =