Најбољим спортистима-ђацима честитао и Танасковић

На данашњој свечаности у Хали спортова, Савез за школски спорт општине Алексинац прогласио је и наградио најбоље појединце и екипе у текућој школској години.

У категорији пионирки, титулу најбоље понела је Ема Митић, ученица Основне школе „Вожд Карађорђе” из Алексинца, а код пионира Мартин Павић, ученик осмог разреда Основне школе „Стојан Живковић Столе” из Трњана. Када је реч о омладинцима и омладинкама најбољи су Владана Стошић из Алексиначке гимназије и Немања Ристић из Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић”.

У конкуренцији основних школа најбољи је „Вожд Карађорђе”, други је „Вук Караџић” из Житковца, док се на треће место пласирала трњанска осмолетка „Стојан Живковић Столе”.

Међу такмичарима из средњих школа победила је Техничка школа „Прота Стеван Димитријевић”, испред Алексиначке гимназије на другом и Пољопривредне школе „Шуматовац” која је освојила треће место.

‒ Савез за школски спорт је организовао низ различитих такмичења на општинском и окружном нивоу, као и одлазак екипа на републичка надметања. Осим организовања такмичења, радили смо и на набавци реквизита и опреме за школе, као и на подизању свести о значају школског спорта ‒ рекао је, између осталог, Марко Терзић, председник Савеза, поздрављајући учеснике свечаности. 

Данашњој свечаности присуствовао је Жељко Танасковић, председник Савеза за школски спорт Србије, који је уручио пехаре и дипломе најуспешнијим школама.



„Љупче” најбољи 

После проглашења најбољих појединаца и екипа, одржано је такмичење на полигону спретности, на коме су се надметали основаци од првог до четвртог разреда.

У конкуренцији седам школа, прва је „Љупче Николић”, друга „Стојан Живковић Столе” из Трњана, а трећа „Вук Караџић” из Житковца.


Пријем за Жељка

Председник општине Ненад Станковић приредио је пријем за Жељка Танасковића, истакнутог српског одбојкаша и тренера и председника Савеза за школски спорт Србије.

Током пријема било је речи и о сарадњи са локалним Савезом и улагањима локалне самоуправе у развој школског спорта.


Више фотографија можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five + 2 =