Foto Mića

Najbolja fotografija nastala u Srbiji tokom vanrednog stanja delo aleksinačkog majstora fotografije

Fotografija dečaka koji zalepljen za prozor ispruženih ruku pokazuje da hoće da izađe napolje, najbolja je fotografija nastala u Srbiji tokom vanrednog stanja po oceni Foto saveza Srbije. Pobednički rad delo je dugogodišnjeg, istaknutog člana Saveza i aleksinačkog majstora fotografije Hadži Miodraga Miladinovića.

Fotografi su svoje radove na konkurs Foto saveza Srbije mogli da šalju tokom vanrednog stanja, a on je simbolično nazvan „U izolaciji”. Tokom trajanja konkursa na adresu Foto saveza Srbije pristiglo je preko 200 fotografija.

Foto Mića

Nagrađena fotografija pod nazivom „Hoću napolje”, kako nam objašnjava autor, prikazuje njegovog unuka Miliju na prozoru, što je bila česta scena tokom policijskog časa.

− Na fotografiji sam napravio jednu montažu sa rukama gde moj mali unuk pokušava da izađe napolje. To je, da tako kažem, svakodnevna situacija pošto su sin i snaha na spratu i mi smo napravili vrata da ne bi on kao mali mogao da padne niz stepenice. On nas je često zvao, mene i suprugu, stavljao ruke na prozor i tako mi je dao ideju da napravim jednu fotografiju sa rukama na svakom od tih delova vrata i na jednom delu je njegovo lice − objašnjava Hadži Miodrag Miladinović, autor pobedničke fotografije. 

Da je u moru pristiglih fotografija ova posebno privukla pažnju, pokazuju i reči selektora Geza Lenerta, majstora fotografije FSS i člana Umetničkog saveta FSS.

‒ Impresionirala me je fotografija starog majstora Miće Miladinovića, od kojih ja (kao i sa mnogih drugih fotografija koje dolaze pored mene) odsekao onaj deo sa ogradom – no možda i nisam u pravu – napisao je Lenert. 

Rascep ličnosti foto Mića
Rascep ličnosti
Autoportret foto Mića
Autoportret

Osim pobedničke fotografije Hadži Miodraga Miladinovića, na izložbi Foto saveza Srbiji naći će se još dve fotografije aleksinačkog majstora nastale tokom vanrednog stanja, „Autoportret” i „Rascep ličnosti”. U najavi je i izrada kataloga najboljih radova.

 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

12 − 3 =