Foto Mića

Најбоља фотографија настала у Србији током ванредног стања дело алексиначког мајстора фотографије

Фотографија дечака који залепљен за прозор испружених руку показује да хоће да изађе напоље, најбоља је фотографија настала у Србији током ванредног стања по оцени Фото савеза Србије. Победнички рад дело је дугогодишњег, истакнутог члана Савеза и алексиначког мајстора фотографије Хаџи Миодрага Миладиновића.

Фотографи су своје радове на конкурс Фото савеза Србије могли да шаљу током ванредног стања, а он је симболично назван „У изолацији”. Током трајања конкурса на адресу Фото савеза Србије пристигло је преко 200 фотографија.

Foto Mića

Награђена фотографија под називом „Хоћу напоље”, како нам објашњава аутор, приказује његовог унука Милију на прозору, што је била честа сцена током полицијског часа.

− На фотографији сам направио једну монтажу са рукама где мој мали унук покушава да изађе напоље. То је, да тако кажем, свакодневна ситуација пошто су син и снаха на спрату и ми смо направили врата да не би он као мали могао да падне низ степенице. Он нас је често звао, мене и супругу, стављао руке на прозор и тако ми је дао идеју да направим једну фотографију са рукама на сваком од тих делова врата и на једном делу је његово лице − објашњава Хаџи Миодраг Миладиновић, аутор победничке фотографије. 

Да је у мору пристиглих фотографија ова посебно привукла пажњу, показују и речи селектора Геза Ленерта, мајстора фотографије ФСС и члана Уметничког савета ФСС.

‒ Импресионирала ме је фотографија старог мајстора Миће Миладиновића, од којих ја (као и са многих других фотографија које долазе поред мене) одсекао онај део са оградом – но можда и нисам у праву – написао је Ленерт. 

Rascep ličnosti foto Mića
Расцеп личности
Autoportret foto Mića
Аутопортрет

Осим победничке фотографије Хаџи Миодрага Миладиновића, на изложби Фото савеза Србији наћи ће се још две фотографије алексиначког мајстора настале током ванредног стања, „Аутопортрет” и „Расцеп личности”. У најави је и израда каталога најбољих радова.

 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four + eight =