Mostar sevdah reunion

Mostar sevdah rejunion oduševio Aleksinčane

Mostar sevdah rejunion, muzički sastav koji je svojim modernim aranžmanima širom sveta proneo slavu sevdalinki, preksinoć je prvi put nastupio u Aleksincu. Od prvih taktova dobro znanih evergrin pesama, poput one vanvremenske Šantićeve „Lijepi li su mostarski dućani”, vrhunski pevači Antonija Batinić i Milutin Sretenović i ostali „mostarci” raspevali su publiku i oduševili svojim raskošnim glasovima i energijom. Odličan prijem od strane posetilaca nije ostavio ravnodušnim ni izvođače na sceni.

‒ Oduševljen sam, publika je predivna. Naša muzika, a to je interesantan miks džeza i bluza, i ovde je odlično prihvaćena. Ta naša muzika je, u stvari, moderan sevdah koji prihvata ceo svet, rekao nam je Milutin Sretenović Sreta, koji je pre tri godine, nakon fantastičnog nastupa u popularnoj TV emisiji „Nikad nije kasno”, postao član ovog renomiranog muzičkog sastava. 

Mostar sevdah reunion

I njegova koleginica iz benda, Antonija Batinić, nije krila oduševljenje:

‒ Publika i naši domaćini su nas primili otvorenog srca, a mi smo im se odužili lepim nastupom, donoseći sevdah u jednom sasvim novom ruhu kako bi ga približili i mlađim generacijama. 

Mostar sevdah reunion

Koncert je trajao skoro dva i po sata, a završio se onako kako je i počeo – nadasve pozitivnim vibracijama i u sjajnom raspoloženju. Na kraju Mostarci su na bis, naravno na svoj način, izveli pesmu „Mujo kuje konja po mjesecu”, što je publika pozdravila višeminutnim burnim aplauzima i povicima „Bravo!”.

Pa, zaista „Bravo, Mostarci!

Mostar sevdah reunion

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × 3 =