Sajam sporta

Moka poručio: Sport zdraviji od kompjutera

U organizaciji Sportskog saveza opštine, danas je u aleksinačkoj Hali sportova održan Mali sajam sporta. Na ovoj trećoj po redu manifestaciji učestvovali predstavnici petnaestak klubova i jednog saveza i to: KK Napredak JKP, AK Napredak, PSK Brđanka, Džudo i džiu-džicu kluba NiF, Džudo kluba Aleksinac, ŽRK Aleksinac, FK Rudar sa Aleksinačkog Rudnika, FK Velibor Vasović Vaske, FK Ratar iz Gornje Peščanice, OK PiN, Udruženje srpskih prijatelja sporta iz Žitkovca, Karate kluba Šumatovac, Džudo kluba Aleksinac, OŠF Vukovi, MMA klub Doku i Savez za školski sport.

Mali sajam sporta otvorio je predsednik Sportskog saveza opštine, Bojan Mladenović.

Moca ̶  Organizovanjem ovakve manifestacije želimo da prikažemo aktivnosti naših klubova i tako ih približimo mladima koji na licu mesta mogu da dobiju sve neophodne informacije i opredele se za sport koji im odgovara ̶ rekao je Mladenović.

Promoter sajma sporta bio je legendarni jugoslovenski košarkaš i srpski košarkaški trener Zoran Moka Slavnić.

̶  Oduševljen sam ovom manifestacijom, jer ovo je jedan od načina kako sport približiti onima koji nisu u njemu, a onima koji jesu da shvate da se bave najlepšom stvari na svetu. Roditelji, vi možete da budete od velike pomoći i obrnuto, da negativno utičete na decu. Bavljenje bilo kojim sportom je 17 puta bolje nego ceo dan provesti na kompjuteru ili telefonu. Činjenica je da deca hoće da kopiraju ono što rade stariji. E, pa njihovo najbliže okruženje treba da ih usmeri na ovako jednu divnu stvar koja se pokazala i koja je celom svetu izuzetno važna, a to je sport  ̶  rekao je Slavnić za naš portal.

Sajam sporta

Više fotografija na fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × four =