Sajam sporta

Мока поручио: Спорт здравији од компјутера

У организацији Спортског савеза општине, данас је у алексиначкој Хали спортова одржан Мали сајам спорта. На овој трећој по реду манифестацији учествовали представници петнаестак клубова и једног савеза и то: КК Напредак ЈКП, АК Напредак, ПСК Брђанка, Џудо и џиу-џицу клуба НиФ, Џудо клуба Алексинац, ЖРК Алексинац, ФК Рудар са Алексиначког Рудника, ФК Велибор Васовић Васке, ФК Ратар из Горње Пешчанице, ОК ПиН, Удружење српских пријатеља спорта из Житковца, Карате клуба Шуматовац, Џудо клуба Алексинац, ОШФ Вукови, ММА клуб Доку и Савез за школски спорт.

Мали сајам спорта отворио је председник Спортског савеза општине, Бојан Младеновић.

Moca ̶  Организовањем овакве манифестације желимо да прикажемо активности наших клубова и тако их приближимо младима који на лицу места могу да добију све неопходне информације и определе се за спорт који им одговара ̶ рекао је Младеновић.

Промотер сајма спорта био је легендарни југословенски кошаркаш и српски кошаркашки тренер Зоран Мока Славнић.

̶  Одушевљен сам овом манифестацијом, јер ово је један од начина како спорт приближити онима који нису у њему, а онима који јесу да схвате да се баве најлепшом ствари на свету. Родитељи, ви можете да будете од велике помоћи и обрнуто, да негативно утичете на децу. Бављење било којим спортом је 17 пута боље него цео дан провести на компјутеру или телефону. Чињеница је да деца хоће да копирају оно што раде старији. Е, па њихово најближе окружење треба да их усмери на овако једну дивну ствар која се показала и која је целом свету изузетно важна, а то је спорт  ̶  рекао је Славнић за наш портал.

Sajam sporta

Више фотографија на фејсбук страници Радио Алексинца.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 − three =