Ukradene bebe

Mlađan iz D. Adrovca, prva dokazano oteta beba, na sastanku s premijerkom

U Vladi Republike Srbije, a na poziv premijerke Ane Brnabić, danas je održan sastanak sa predstavnicima tri od pet pozvanih udruženja koja se bave problematikom otetih i nestalih beba o hitnom formiranju komisije. U delegaciji jednog od udruženja bio je i Mlađan Radivojević iz Donjeg Adrovca, prva dokazano oteta beba u Srbiji.

O toku ovog sastanka predsednik Udruženja za istinu i pravdu o bebama Radiša Pavlović za naš medij rekao je da su pokazali dokumentaciju gde se nesumnjivo dokazuje otmica beba u srpskim porodilištima, pre svega, u Mlađanovom slučaju.

̶ Najveći je problem do sada u ‘bebi aferi’ je upravo bilo postupanje tužilaštava. Znači to smo kao problem naveli, da imamo nejednako postupanje i da se nadamo ubrzanom formiranju same komisije. Mi smo pre svega ljudi koji traže svoju živu decu. To smo prezentovali i vrhu države i premijerki koja je apsolutno shvatila težinu problema, pružila je ruku i otvorena vrata – rekao je Pavlović. 

Mlađan
Mlađan Radivojević, prva dokazano ukradena beba u Srbiji, izvor: fejsbuk

Pavlović je još rekao da njima novac nikako nije priorite, već pravda i istina, dodajući da svaki roditelj nakon toga ima pravo da traži svoju satisfakciju, pre svega za decu i za svoju porodicu.

Nažalost, Pavlović je i ovoga puta govorio o podeljenosti u stavovima između pet postojećih udruženja u državi, koja se bave salučajevima otetih beba.

Preduzimamo odgovornost za buduće korake 

Na zvaničnom sajtu Vlade Republike Srbije obkavljeno je da premijerka istakla da je prioritet formiranje komisije za prikupljanje činjenica o statusu novorođene dece za koju se sumnja da su nestala iz porodilišta u Republici Srbiji, koja je usaglašena amandmanima na Zakon neposredno pre njegovog usvajanja.

– Ne možemo da ispravimo propuste koji su ranije učinjeni, ali preuzimamo odgovornost za sve što se bude radilo u budućnosti – poručila je premijerka.

 

Jedan komentar

  1. Radisa Pavlovic je mnogo puta izneo neistine pa i ovog puta.
    Mladjan Radivojevic nije dokazana ukradena beba, jer ne mpostoje bioloski roditelji, DNK analiza sa bilo kim ko je i eventualno njegova bioloska porodica. Ne postoji presuda ni jednog suda ni tuzilastva. Apsolutno ne postoji nista sto dokazuje ovu tvrdnju. Apelujem na novinare a i sam sam novinar, da pre objavljivanja bilo koje ovakve vesti uz tekst stave i dokaz. Pavlovic je sirokoj javnosti poznat kao neko ko cesto manipule javnost sa neistinitim podacima. Sve vezano za nestale bebe pitajte nase pravnike (nestalebebe@yahoo.com)
    s postovanjem
    V.Cicarevic

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × three =