Ministar Stefanović: Žandarmerija se seli u Aleksinac i gradi se nova zgrada za vatrogasce

Ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade Republike Srbije Nebojša Stefanović, boraveći danas u Aleksincu, najavio je modernizaciju i povećanje broja pripadnika u ovdašnjoj policijskoj stanici, kao i do kraja godine nabavku novog vatrogasnog vozila i u narednom periodu izgradnju vatrogasnog doma.

‒ Ministarstvo unutrašnjih poslova investiraće u izgradnju nove vatrogasne stanice koja će olakšati rad na ovom području. Takođe, pomoći će i rad naših kolega iz vatrogasno‒spasilačkih brigada, što će uz nabavku novih vozila i nove opreme učiniti njihov rad efikasnijim ‒ kazao je ministar Stefanović i najavio premeštaj aleksinačkih vatograsaca na novu lokaciju bliže izlazku iz grada.

Stefanović je najavio za novembar prvu fazu preseljenja niške Žandarmerije u kasarnu, pa će ona ubuduće biti aleksinačka.

‒ Prva faza koja će omogućiti njihov prelazak iz Niša biće završena do kraja godine, ja mislim čak i tokom novembra, ali neka ostane do kraja godine. I u samom tom prostoru, na tom placu gde će se nalaziti baza Žandarmerije, našli smo prostor i za novu vatrogasnu jedinicu gde će biti sagrađena potpuno nova zgrada u kojoj će vatrogasci moći da smeste svoja vozila. Takođe, hoću da Aleksinac dobije novo vatrogasno vozilo ili ove ili početkom naredne godine i zamenićemo stara vozila. Video sam da i ovde imamo problem, to postoji širom Srbije, vozila sa starim „tamovimaˮ i „dajcevimaˮ, dakle vozila koja su proizvedena pre 30, 40, 50 godina, neka čak i više. Hoću da se pobrinemo da sva ta vozila zamenimo, da ljudi dobiju vozila koja su adekvatna i bolja za njihov rad. Očekujem da će to naravno poboljšati, ne samo njihove uslove rada, nego i njihovu faktički brzinu izlaska na intervenciju, tu su u blizini auto-puta ‒ pojasnio je ministar.

Stefanović se osvrnuo i na uslove koje će imati Žandarmerija u Aleksincu, zahvalivši se građanima naše opštine i lokalnoj samoupravi na podršci.

‒ Što se tiče Žandarmerije mogu da vam kažem da su njeni pripadnici uložili dosta ličnog napora kada se sređivao ovaj deo. Znači, pored onoga što ulaže Ministarstvo unutrašnjih poslova, lično su zainteresovani, dolaze, rade na tom terenu, sređuju ga. Dakle, oni lično ulažu svoje vreme i energiju, upravo da bi pokazali koliko im je stalo da kroz ovu bazu faktički omoguće i bolje uslove rada, ali i da budu korisniji građanima. Na kraju krajeva, ja sam ponosan što ćemo dobiti jednu modernu savremenu bazu kakvu ranije Žandarmerija nije imala, zaista u poređenju sa ustanovom koju je imala u Nišu, ova je daleko bolja. Zahvalan sam i predsedniku opštine i ljudima iz opštine Aleksinac koji su pokazali toplinu i jedan domaćinski pristup i koji nam pomažu da to bude realizovano, a verujem da je to sve naravno u korist građana Aleksinca, jer njihova bezbednost će biti bolja – izrazio je svoje zadovoljstvo ministar policije kada je u pitanju preseljenje Žandarmerije i najavio da će baza u Aleksincu biti jedna od najsavremenijih u ovom delu Evrope i veoma značajna za ove policijske snage.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twelve − 7 =